Vest Elektro IKT AS Org nr 989 286 145
Evja
6900 Florø
Man-Fre: 07:30 - 15:30
57 75 22 11

Smarthus – styringssystemer for boligen

Smarthus er et fellesbegrep på alle mulighetene du har til å styre ulike funksjoner i huset. EL-PROFFEN har laget en kort innføring i hvilke funksjoner et Smarthus kan styre.

 

En kan si at et Smarthus bygges rundt et styringssystem. Det kan du enten installere når huset bygges – eller i ettertid. EL-PROFFEN tilbyr en rekke ulike systemer for Smarthus-teknologi. Med et slikt styringssystem kan du kontrollere mange ulike funksjoner i huset:

Hva er Smarthus?

Free at home dame på sofa m ipad

Energi:

Avanserte anlegg gjør det mulig å dele inn et Smarthus i klimasoner med forskjellig temperatur. Du kan stille inn anlegget slik at temperaturen senker seg om natten eller når du er bortreist – med kun et tastetrykk

Inneklima:

Anlegget kan også innbefatte alt fra automatisk nedsenking av markiser ved sterk sol, til styring av ventilasjon i huset.

Strøm:

En funksjon kan for eksempel være at strømmen i stikkontakt til komfyr, strykejern eller annet automatisk stenges når døren låses, eller du gir systemet beskjed om at du er ute. Her kan du også styre alt lys i huset fra ett kontrollpunkt.

Sikkerhet:

Det er mulig å installere et nærmest ubegrenset antall alarmer, inkludert brann-, vann- og fuktalarmer. Går en av disse av, kan du få beskjed på mobil, eller ha direktekobling til en alarmsentral.
Med overvåkningskameraer i huset, kan du med enkelte systemer også logge deg på internett og se om det er falsk alarm. De fleste systemer gjør det også mulig å stille inn på en bortefunksjon der lys, TV og annet utstyr slås av og på til ulike tider slik at huset virker bebodd.

Underholdning og kommunikasjon:

Det samme systemet som styrer strøm, klima og varme kan også brukes til å styre underholdnings-systemene i huset. DVD spilleren kan for eksempel kobles til systemet, og sørge for at lyset dimmes når en film settes på. Det er også praktisk mulig å få alt fra TV, til Internett, telefon og bilde av den som ringer på døra på en flatskjerm i stua.

 

Vi er i samarbeider med Futurehome:

Image result for Future home

 

Andre som leste dette var også interessert i:   Strømstyring sparer deg for penger EL-PROFFENs enkle og gode råd om strømstyring i hele huset.