Vest Elektro IKT AS Org nr 989 286 145
Evja
6900 Florø
Man-Fre: 07:30 - 15:30
57 75 22 11
Send oss en forespørsel

Lading av EL-Bil

 

Hvilke muligheter finnes for lading av Elbil?

 

Elbiler har vært en stund på markedet, og i dag er det over 50.000 elbiler registrert i Norge. Dette har medført at det er utviklet gode og sikre løsninger for lading av elbil.

Vi har over tid opparbeidet oss god kompetanse på de teknologiske løsningene rundt lading av elbil. De aller fleste velger å montere opp ladestasjon til sin elbil i dag. Dette er i tråd med våre og bransjens anbefalinger. Under kan du lese litt om de ulike måtene å lade elbiler på.

Vanlig stikkontakt

En vanlig stikkontakt skal kun unntaksvis og kortvarig brukes til lading av elbil. Dette anbefales med andre ord ikke. Dersom det dog benyttes så anbefales det å henge opp en kurv eller krok for vektavlastning ved kontakten. Styringsboksen på ladekabelen kan veie to-tre kilo, husholdningskontakt er beregnet å tåle en halv kilo.

Dersom stikkontakten brukes fast til lading av elbil bør en ha en dedikert strømkurs. Her kan det være aktuelt å sette opp en egen kurs kun for elbilen. Nye regler av 2014 begrenser kurs for lading av elbil fra vanlig kontakt til maks 10 ampere.

Ladestasjon hjemme i garasjen

For å slippe å ta ut lade-kabel fra bilen og koble til og fra hver morgen kan du investere i en ladeuttak med fastmontert kabel eller uttak for den nye elbilkontakten. Ladeuttak gir også mulighet for raskere lading og er en mer robust og sikrere løsning enn vanlig stikkontakt.

Hurtiglading

Hurtigladestasjoner er elbilens svar på bensinstasjoner. Her kan du fylle batteriet på en typisk elbil i løpet av en halvtime, lengre når det er kaldt. Hurtigladere har alltid fastmontert kabel og det finnes flere typer kontakter for hurtiglading avhengig av hvilken elbil du har.

 

Valg av ladestasjon avhenger av hvilket bruk som er tiltenkt.  Se faktahefte utarbeidet av NELFO og Norsk Teknologi om elbil.

 

Vi kommer gjerne på befaring og i samarbeid med våre kunder blir vi enige om den beste løsningen.

Ta gjerne kontakt dersom du ønsker tilbud, eller annen informasjon.

 

teknologi bil bil kjøring transport miljø grønn kjøretøy ren elektrisitet energi eco økologi alternativ makt batteri hybrid mini stikkontakt elektrisk lade brensel forsyning støpsel elektrisk bil oppladbart lade bybil bildeler make automotive utvendig kompakt bil kjøretøyets registreringsnummer plate