Vest Elektro IKT AS Org nr 989 286 145
Evja
6900 Florø
Man-Fre: 07:30 - 15:30
57 75 22 11

Lys kan gjøre mye mer enn bare å lyse opp et rom – riktig belysning kan forvandle atmosfæren i et rom fullstendig.

 

_featured_image

Planlegging er viktig

  • Aller først bør det understrekes betydningen av å planlegge godt og tenke nøye gjennom hva slags belysning man ønsker, og hvilke behov man har i hvert enkelt rom. Belysning, farger og møbler og rommets funksjon henger derfor sammen.

Forskjellige behov

  • Behovet for lys varierer; i vinterhalvåret er naturligvis lampene viktig, mens det i den lyse årstiden kun vil være et fåtall i bruk. På samme måte ønsker vi mye lys til storrengjøringen, og dempet, intim belysning når vi inviterer gode venner til selskap.
  • Trinnløse brytere eller dimmere er derfor en gunstig løsning som gir mulighet til å variere styrken i belysningen. Du kan koble flere lamper til samme krets, og selv om du har et gammelt anlegg er det enkelt å bytte ut gamle brytere med trinnløse.

Downlights

  • Spotter blir i mange hjem brukt i tillegg til taklamper og lampetter. De er ideelle for å skape stemning og variasjon i belysningen. Hele rommet trenger ikke være opplyst på en gang. Stålamper og bordlamper som tilleggbelysning er å anbefale, for å få godt lys i sofakroken til håndarbeidet eller en god bok.

Belysning på badet 

  • Belysning av baderomsspeil bør være fra siden, ikke ovenfra. Mange bruker lysstoffrør på denne måten på badet, noe som gir ufordelaktige skygger i ansiktet. Side-lys gir et mykere morgenstund.

 

Trenger du hjelp med det elektriske? Eller kun en befaring? Ring oss til 5775 2211 så får du hjelp av en hyggelig og dyktig elektriker!